wybieranie punktów dodanie zmiennej do szablonów

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
tomek
____
____
Posty: 200
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

wybieranie punktów dodanie zmiennej do szablonów

Post autor: tomek »

Proponuję wprowadzić możliwość zaznaczania punktów(automatem -po zaznaczeniu działek przedmiotowych) należących do przedmiotowych działek i wprowadzenie zmiennej do szablonów dokumentów. Dodatkowo przydałaby się kolumna operat .
Załączniki
wybieranie pynktów_.png
wybieranie pynktów_.png (91.23 KiB) Przejrzano 650 razy
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7154
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: wybieranie punktów dodanie zmiennej do szablonów

Post autor: Jurek B. »

Niestety funkcji związanych z punktami w GeoOrganizerze nie planujemy rozwijać - tu należy korzystać z rozwiązań dostępnych w C-GEO, gdzie można punkty wybranych (przedmiotowych działek) zaznaczać i generować raporty, umieszczane następnie w dokumentach pracy GeoOrganizera.
Pozdrawiam Jurek B.
tomek
____
____
Posty: 200
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: wybieranie punktów dodanie zmiennej do szablonów

Post autor: tomek »

To może chociaż zaznacz punkty w/g listy(wydam z c-geo) i dodanie zmiennych do raportów? (można pominąć kolumnę operat)
W module swde też by się przydały w generowaniu pism te zmienne dotyczące wybranych punktów
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7154
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: wybieranie punktów dodanie zmiennej do szablonów

Post autor: Jurek B. »

Dodamy to do listy, ale raczej szybko nie będzie wprowadzone, bo to dość skomplikowane i czasochłonne do oprogramowania.
Pozdrawiam Jurek B.
tomek
____
____
Posty: 200
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: wybieranie punktów dodanie zmiennej do szablonów

Post autor: tomek »

Tak z ciekawości zapytam kolegów , czy nikomu niepotrzebne są te zmienne w raportach np.wstawianie do protokołu wyznaczenia ; protokołu przyjęcia ,sprawozdania ?Może ktoś poradzi inny sposób.(automat).(chodzi o numery punktów z przedmiotowej i przylegających do niej punktów)
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
pomiar
____
____
Posty: 239
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: wybieranie punktów dodanie zmiennej do szablonów

Post autor: pomiar »

Ja zaznaczam działkę F7 w tabeli gdzie mam zaimporotowanego gml wchodzę do bazy danych pkt granicznych i daje wydruk danych tabelka zaznaczone obiekty i można tam wrzucać wszystko z tabeli
ODPOWIEDZ