Raport z liczbą stanowisk

Pytania, problemy, propozycje rozwoju modułu
Awatar użytkownika
zbigniew
_____
_____
Posty: 410
Rejestracja: wtorek, 22 marca 2005, 09:26

Raport z liczbą stanowisk

Post autor: zbigniew »

Witam,
Zarówno w starym, jak i w nowym module wyrównania jest możliwość wagowania przewyższeń poprzez podanie ilości stanowisk i zakładanego błędu jednego stanowiska. W formularzu obliczeń wszystko wygląda OK. Jednakże , w raporcie nie jest drukowana liczba stanowisk i sposób uzyskania błędu dla danego ciągu nie jest tak jednoznaczny - jak w formularzu w trakcie obliczeń. Z uwagi na to ,że odbierający roboty życzą sobie pokazywania skąd biorą się błędy każdego ciągu , proszę aby w raportach drukowały się liczba stanowisk , albo zamiennie długość ciągu.
Czy mozna taką modyfikację wprowadzić zarówno do starego jak i nowego modułu wyrównań ?
Wolną przestrzeń na dodatkową kolumnę ( szer. max 3-4 cyfry) można wygospodarować poprzez zwężenie kolumn Numer P i Numer K. 8)
Pozdrawiam Zbigniew P.
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2856
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Raport z liczbą stanowisk

Post autor: FaFaL »

W nowym module powinno nie być problemu w dodaniu tej informacji w wykazie danych do wyrównania.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Awatar użytkownika
zbigniew
_____
_____
Posty: 410
Rejestracja: wtorek, 22 marca 2005, 09:26

Re: Raport z liczbą stanowisk

Post autor: zbigniew »

Czy w takiej sytuacji dodatkowa kolumna "ilość stanowisk" może się pojawić w najbliższej aktualizacji ?
Pozdrawiam Zbigniew P.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2596
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Raport z liczbą stanowisk

Post autor: grzes »

Dodane w nowym module - nowy exe
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
zbigniew
_____
_____
Posty: 410
Rejestracja: wtorek, 22 marca 2005, 09:26

Re: Raport z liczbą stanowisk

Post autor: zbigniew »

Dziękuję ,
musimy jednak doszlifować detale.W raporcie ,w tabelce "Obserwacje przewyższeń niwelacyjnych" pojawiły się kolumny Dług ciagu [km} i L.stan. W moim zadaniu informacja o ilosci stanowisk zapisała się jako długość ciągu , a kolumna L.stan pozostała pusta choć w formularzu obliczeń wszystko jest na swoim miejscu. :arrow:
Pozdrawiam Zbigniew P.
ODPOWIEDZ