Połączenie baz, dziennik RTN

Pytania, problemy, propozycje rozwoju modułu
Jakub Kwinta
_____
_____
Posty: 342
Rejestracja: niedziela, 2 grudnia 2012, 19:55

Połączenie baz, dziennik RTN

Post autor: Jakub Kwinta »

Podczas łączenia pomiarów z różnymi bazami program przepisuje tylko oznaczenie bazy, a wektory nie są przeliczane na nową bazę. Trzeba je ręcznie usunąć i przeliczyć zadanie, lub zaczytać jeszcze raz współrzędne i wtedy wektory są automatem usuwane.
Awatar użytkownika
logis
Team
Team
Posty: 628
Rejestracja: wtorek, 13 grudnia 2005, 11:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Połączenie baz, dziennik RTN

Post autor: logis »

Dzień dobry,
tak jest u Pana ,,od zawsze'' czy pojawiło się przy jakiejś aktualizacji ?

Jacek
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2855
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Połączenie baz, dziennik RTN

Post autor: FaFaL »

Jakub Kwinta pisze:Podczas łączenia pomiarów z różnymi bazami program przepisuje tylko oznaczenie bazy, a wektory nie są przeliczane na nową bazę. Trzeba je ręcznie usunąć i przeliczyć zadanie, lub zaczytać jeszcze raz współrzędne i wtedy wektory są automatem usuwane.
Tak to ma działać. Łączenie ma sens tylko wtedy gdy jest to ciągle ta sama baza, ale np. różna inicjalizacja itp... Obserwacje są jedne. Jakoś w tachimetrii jak się wklei dane z innego stanowiska to one się nie przeliczają...
Jak jednak chce Pan zmieniać obserwacje to należy skasować wektory (jest do tego funkcja która kasuje np. wszystkie wartości) i przeliczyć zadanie.

PS. Nie bardzo wiem czemu wątek pojawił się w dziale wyrównania 3D....
Pozdrawiam Rafał Kocierz
ODPOWIEDZ