PDF

Uwagi i problemy związane z programem (modułem) C-Raster
Zbysiu
_____
_____
Posty: 292
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 20:56

PDF

Post autor: Zbysiu »

Czy jest szansa żeby C-raster "łykał" PDFy ?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2536
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: PDF

Post autor: grzes »

Na stronie jest do pobrania nowy setup. Do czytania PDF-ow wymaga on aby zainstalowany byl GHOSTSCRIPT do pobrania np tutaj (GhostScript jest na licencji GPL)
pozdrawiam
grzes
Zbysiu
_____
_____
Posty: 292
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 20:56

Re: PDF

Post autor: Zbysiu »

Super, jestem pod wrażeniem szybkości działania :D Jest niestety małe "ale" - dla czego po pobraniu i instalacji c-rastra, uruchamia się jako wersja Demo?
Awatar użytkownika
logis
Team
Team
Posty: 628
Rejestracja: wtorek, 13 grudnia 2005, 11:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: PDF

Post autor: logis »

Zbysiu pisze: dla czego po pobraniu i instalacji c-rastra, uruchamia się jako wersja Demo?
Proszę sprawdzić, czy ,,nowy'' C-Raster nie zainstalował się w innej lokalizacji np. ../Program Files/.. W takim wypadku trzeba do tej nowej lokalizacji skopiować plik licencji c-raster.dat, który znajduje sie w głównym folderze C-Geo.
Jacek
Jacek Małańczuk
Zbysiu
_____
_____
Posty: 292
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 20:56

Re: PDF

Post autor: Zbysiu »

Faktycznie - zainstalował się gdzie indziej. Wielkie dzięki.
Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. »

""Na stronie jest do pobrania nowy setup" - proszę uściślić, gdzie dokładnie ?
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2536
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: PDF

Post autor: grzes »

Zbyszek_Gr. pisze:""Na stronie jest do pobrania nowy setup" - proszę uściślić, gdzie dokładnie ?
Proszę bardzo ...
pozdrawiam
grzes
Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. »

klikam na plik i ..... zamiast pobierania czytam tylko takie dane jak "ilosc pobrań" itp ???
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)
Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. »

Gdzie powinien być zainstalowany GHOSTSCRIPT ? w katalogu C-Raster ?
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2536
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: PDF

Post autor: grzes »

Zbyszek_Gr. pisze:klikam na plik i ..... zamiast pobierania czytam tylko takie dane jak "ilosc pobrań" itp ???
Trzeba sie troche naklikac to fakt - na stronie gdzie jest ilosc pobrań jest tez przycisk do ostatecznego pobrania "Pobierz"
Zbyszek_Gr. pisze:Gdzie powinien być zainstalowany GHOSTSCRIPT ? w katalogu C-Raster ?
Miejsce dowolne - można tak jak sugeruje instalator do Program Files
pozdrawiam
grzes
Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. »

Ile można klikać ? Wykonałem 3 serie po 10 razy z restartem komputera i .....nic !
Proszę o skuteczną interwncję Moderatora SOFTLINE, bo przecież coś tu jest nie tak, nigdy się tak nie działo !!!
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2805
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: PDF

Post autor: FaFaL »

Wszystko działa
Po kliknięciu na link który Grzesiu podał należy kliknąć na nazwię C-Raster (tekst przy ikonce paczki). Przechodzimy na stronę w której jest między innymi licznik pobrań. Na tej stronie klikamy przycisk "Pobierz". Otwiera się nowa strona w przeglądarce (przynajmniej u mnie) i plik zaczyna się automatycznie ściągać.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. »

Rzecz w tym, że u mnie nie ma na tej stronie "Pobierz" !?
Załączniki
Snap1.jpg
Snap1.jpg (22.3 KiB) Przejrzano 7301 razy
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2805
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: PDF

Post autor: FaFaL »

Bo ukryło się pod niebieskim paskiem, używana przeglądarka internetowa nie wykazała się inteligencją i zakryła część strony. Aby tymczasem rozwiązać problem to proszę kliknąć to http://softline.xgeo.pl/index.php/dzia- ... down&id=21 albo to http://softline.xgeo.pl/index.php/dzia- ... &no_html=1
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. »

Dziękuję za załączony link (ten drugi!)
O fakcie przesłaniania części treści (nie tylko w tym miejscu, ale i w większości innych zakładek)
informowałem już dzisiaj rano telefonicznie pana Biegalskiego. Potwierdził ten fakt.
Czekam więc na skuteczną interwencję programistów. Korzystam z Internet Explorer 8.
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2536
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: PDF

Post autor: grzes »

Zbyszek_Gr. pisze:Czekam więc na skuteczną interwencję programistów. Korzystam z Internet Explorer 8.
Na moim IE v8 jest OK - proszę potwierdzić czy ma Pan monitor o rozdzielczości 1024 w poziomie? Jeśli tak to być może teraz będzie OK - menu górne zostało ściśnięte i nie powinno się już "zawijać" w niższej rozdzielczości.
pozdrawiam
grzes
Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. »

Tak - 1024. I teraz jest wszystko Ok.
Serdecznie dziękuję za szybką interwencję !
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)
Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. »

Sciślej: 1280 x 1024
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)
marioo
VIP
VIP
Posty: 1042
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: PDF

Post autor: marioo »

Po instalacji nowego c rastra i GHOSTSCRIPTA, program otwiera PDF (tzn nie pokazuje się żaden komunikat o błędach ani o tym że jest nieprawidłowy format), ale nic sie nie pokazuje. Co jest nie tak?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6786
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: PDF

Post autor: Jurek B. »

Proszę przesłać nam tego PDFa
Pozdrawiam Jurek B.
marioo
VIP
VIP
Posty: 1042
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: PDF

Post autor: marioo »

już poszło na softline@xgeo.pl
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6786
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: PDF

Post autor: Jurek B. »

u mnie się pięknie wczytało - czy to okno które się pokazuje przy odczycie PDF - z pytaniem o rozdzielczość - podał Pan tam 300 dpi?
Załączniki
cr.jpg
cr.jpg (57.88 KiB) Przejrzano 7214 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2536
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: PDF

Post autor: grzes »

marioo pisze:Po instalacji nowego c rastra i GHOSTSCRIPTA, program otwiera PDF (tzn nie pokazuje się żaden komunikat o błędach ani o tym że jest nieprawidłowy format), ale nic sie nie pokazuje. Co jest nie tak?
Moze byc problem z ustaleniem przyczyny - jeśli podal Pan istniejąca w PDF-ie stronę i nie przesadził z DPI to cięzko będzie coś pomóc. Najprawdopodobniej wystepuje jakis problem z lączeniem sie z GHOSTSCRIPTEM. Może ponowna instalacja tej biblioteki cos pomoze? Moze cos z uprawnieniami?
pozdrawiam
grzes
marioo
VIP
VIP
Posty: 1042
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: PDF

Post autor: marioo »

Przeinstalowalem c raster i GHOSTSCRIPTA, przy otwieraniu gdy wyskakuje okno z zapytaniem nic nie zmieniam( jest tam 300dpi) i wciskam ok. nadal jest tak samo...
Załączniki
1.JPG
1.JPG (30.53 KiB) Przejrzano 7171 razy
2.JPG
2.JPG (40.82 KiB) Przejrzano 7171 razy
Pozdrawiam
Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. »

U mnie jest identycznie, czyli NIC !!
Ostatnio zmieniony niedziela, 11 kwietnia 2010, 08:39 przez Zbyszek_Gr., łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)
ODPOWIEDZ