c-raster wycinanie ze skanów

Uwagi i problemy związane z programem (modułem) C-Raster
1447
__
__
Posty: 28
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:00

c-raster wycinanie ze skanów

Post autor: 1447 »

Próbuję wycinać część rysunku zaznaczając ją dostępnymi kształtami, ale program zawsze wycina tylko obszar prostokątny.
pzdr. ŁJ
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 847
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Post autor: Wojtek P. »

Hmm. Wybieram zanzaczanie dowolne (zaznacza mi dowolny kształt) nastepnie na nozyczki i wycina ten obszar rastra bez problemu
Działam na najnowszej wersji C-Geo
-To serve and protect-
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6786
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Post autor: Jurek B. »

Być może Pan oczekiwał że po wycięciu obraz zostanie zapisany w takim kształcie? Obrazy w plikach zawsze są przechowywane w postaci prostokątnej, jedynie ich zawartość może mieć różny kształt otoczony prostokątem.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ