operat elektroniczny

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 974
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

operat elektroniczny

Post autor: maciekwu »

czy jest możliwość zaimportowania robót z Geo Organizera (roboty mam na serwerze)?
czy można zaimportować szablony dokumentów z Geo Organizera?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6860
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. »

Szablony dokumentów można przenosić przez zapis do pliku wzorca w GeoOrganizerze, a potem importować w module do wzorców szablonów.
Co do danych prac, to nie ma takiej możliwości obecnie, może za jakiś czas opracujemy jakiś konwerter, ale to dużo pracy i szybko nie powstanie.
Pozdrawiam Jurek B.
geolot
_
_
Posty: 8
Rejestracja: sobota, 29 grudnia 2018, 18:39

Re: operat elektroniczny

Post autor: geolot »

Gdzie można zamówić moduł?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6860
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. »

Od poniedziałku będzie możliwość zamówienia.
Pozdrawiam Jurek B.
geolot
_
_
Posty: 8
Rejestracja: sobota, 29 grudnia 2018, 18:39

Re: operat elektroniczny

Post autor: geolot »

Ok. Dzięki.
pomiar
____
____
Posty: 189
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: operat elektroniczny

Post autor: pomiar »

Czyli rozumiem ,że działa to jako osobna baza na każdym komputerze tak? Nie ma możliwości wspólnego korzystania z bazy ?
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 974
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: operat elektroniczny

Post autor: maciekwu »

brak możliwości importu robót utrudni przejście tym, którzy pracowali w Geo Organizerze. Oglądajc moduł widzę jego zgodność z Geo Organizerem dlatego jestem zdziwiony, że to taki problem.
Nie widzę możliwości archiwizowania. Czy zapisy archiwizują się wraz z archiwizowaniem projeku C-Geo?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6860
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. »

pomiar pisze: piątek, 16 października 2020, 20:16 Czyli rozumiem ,że działa to jako osobna baza na każdym komputerze tak? Nie ma możliwości wspólnego korzystania z bazy ?
Tak jest, jeśli baza miałaby być dostępna dla większej ilości użytkowników, należy wybrać GeoOrganizera.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6860
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. »

maciekwu pisze: piątek, 16 października 2020, 20:36 brak możliwości importu robót utrudni przejście tym, którzy pracowali w Geo Organizerze. Oglądajc moduł widzę jego zgodność z Geo Organizerem dlatego jestem zdziwiony, że to taki problem.
Nie widzę możliwości archiwizowania. Czy zapisy archiwizują się wraz z archiwizowaniem projeku C-Geo?
Jednorazowe przeniesienie bazy jest możliwe, ale wymaga założenia w GeoOrganizerze konta superadministratora, żeby po przeniesieniu do bazy el. operatu można było z niej korzystać. Jeśli będzie to komuś niezbędnie potrzebne - proszę napisać do softline e-maila - przekażemy instrukcje jak to zrobić.
Archiwizację bazy modułu trzeba realizować we własnym zakresie, nie jest ona związana z żadnym projektem - to jednolita baza danych, przechowywana w pliku roboty.geo w katalogu C-GEO\Operat
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 418
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: operat elektroniczny

Post autor: piotr j. »

Dzień Dobry.

Niby drobnostka, ale... nie działa opcja koloruj cały wiersz, tak jak w geoorganizerze.
Załączniki
Bez nazwy.png
Bez nazwy.png (81.53 KiB) Przejrzano 1156 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6860
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. »

Dzień dobry, u mnie działa, więc to musi być co innego:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (34.27 KiB) Przejrzano 1154 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 418
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: operat elektroniczny

Post autor: piotr j. »

Tylko co :( ? Na dwóch stanowiskach tak mam, i nie mam pojęcia, czym jest to spowodowane.
Pozdrawiam.
piotr j.
Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 418
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: operat elektroniczny

Post autor: piotr j. »

Wykonuje eksport z formularza v.2 bezpośrednio do operatu elektronicznego. Mimo ustawień DPI=600 otrzymuję obraz o słabej rozdzielczości. Dotyczy się to tylko okna z mapą. Sam opis formularza jest poprawny. Przy wydruku np pdfcreatorem, obraz jest dobrej jakości.
Załączniki
SharedScreenshot.png
SharedScreenshot.png (319.33 KiB) Przejrzano 1139 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6860
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. »

Zalecam kontakt bezpośredni, wtedy łatwiej pomóc niż pisząc na forum.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2582
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: operat elektroniczny

Post autor: grzes »

piotr j. pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 11:14 Tylko co :( ? Na dwóch stanowiskach tak mam, i nie mam pojęcia, czym jest to spowodowane.
Posprawdzałem i na razie nie widzę w kodzie co może powodować brak kolorowania - jeszcze będę szukał. Póki ci można sprawdzić czy zmiana skórki coś daje.
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 418
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: operat elektroniczny

Post autor: piotr j. »

Przeinstalowałem program, skórki też zmieniałem i nic się nie poprawiło.
Pozdrawiam.
piotr j.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2582
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: operat elektroniczny

Post autor: grzes »

piotr j. pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 11:18 Wykonuje eksport z formularza v.2 bezpośrednio do operatu elektronicznego. Mimo ustawień DPI=600 otrzymuję obraz o słabej rozdzielczości. Dotyczy się to tylko okna z mapą. Sam opis formularza jest poprawny. Przy wydruku np pdfcreatorem, obraz jest dobrej jakości.
Do testów takie rozwiązanie:
- do podmiany plik cgeo na testowy
- do wgrania do katalogu c-geo/BIN nowy plik
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2582
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: operat elektroniczny

Post autor: grzes »

piotr j. pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 12:00 Przeinstalowałem program, skórki też zmieniałem i nic się nie poprawiło.
Instalował Pan setup testowy czy normalny? Aktualna wersja jest teraz w normalnym.
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2582
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: operat elektroniczny

Post autor: grzes »

piotr j. pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 10:32 Dzień Dobry.

Niby drobnostka, ale... nie działa opcja koloruj cały wiersz, tak jak w geoorganizerze.
Na tym zrzucie jest tylko 1 rekord - rekord aktywny nie jest kolorowany - wiec jak jest 1 to on musi być aktywny i nie będzie kolorowany po całości.
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 418
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: operat elektroniczny

Post autor: piotr j. »

grzes pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 13:12 Do testów takie rozwiązanie:
- do podmiany plik cgeo na testowy
- do wgrania do katalogu c-geo/BIN nowy plik
Pojawia się u mnie komunikat jak na rys, po czym jest że plik został wysłany do operatu elektronicznego. Plik jest, ale jako pusta strona.
Załączniki
SharedScreenshot.png
SharedScreenshot.png (32.13 KiB) Przejrzano 1088 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2582
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: operat elektroniczny

Post autor: grzes »

piotr j. pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 14:04
grzes pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 13:12 Do testów takie rozwiązanie:
- do podmiany plik cgeo na testowy
- do wgrania do katalogu c-geo/BIN nowy plik
Pojawia się u mnie komunikat jak na rys, po czym jest że plik został wysłany do operatu elektronicznego. Plik jest, ale jako pusta strona.
Dziękuję za testy. Kolejne poprawki:
- do podmiany plik cgeo8.exe
- do podmiany c-geo/BIN nowy plik
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 418
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: operat elektroniczny

Post autor: piotr j. »

Teraz wszystko działa poprawnie. Eksport przeszedł bezbłędnie, i obraz jest odpowiedniej jakości :D .
Pozdrawiam.
piotr j.
Awatar użytkownika
piotr j.
_____
_____
Posty: 418
Rejestracja: piątek, 15 stycznia 2016, 14:50

Re: operat elektroniczny

Post autor: piotr j. »

grzes pisze: poniedziałek, 7 grudnia 2020, 13:26 Na tym zrzucie jest tylko 1 rekord - rekord aktywny nie jest kolorowany - wiec jak jest 1 to on musi być aktywny i nie będzie kolorowany po całości.
Przy większej ilości prac, koloruje się cała linia :D . Dziękuję. Temat zamknięty.
Pozdrawiam.
piotr j.
ODPOWIEDZ