SWDE

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

SWDE

Post autor: Waldemar Borowiec » niedziela, 5 lipca 2020, 19:04

Dzień dobry. Mam problemy z drukowaniem raportów z SWDE.
Załączniki
wydruk.png
wydruk.png (95.2 KiB) Przejrzano 2075 razy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2483
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: SWDE

Post autor: grzes » niedziela, 5 lipca 2020, 19:24

Proszę sprawdzić czy ma Pan w systemie ustawioną drukarkę domyslną. Jeśli nie, to proszę ją ustawić. Jesli tak, to warto zmienić ustawienie na inną (ważne żeby to nie była drukarka sieciowa; może być np drukowanie do PDF, pdfcreator itp.), można sprawdzić czy po tej zmianie drukowanie działa, a następnie powrócić z ustawieniem domyslnej na tą, która była wcześniej. Wiem ze to przełączanie tam i z powrotem brzmi jak magia, ale często pomaga.
pozdrawiam
grzes

Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: SWDE

Post autor: Waldemar Borowiec » niedziela, 5 lipca 2020, 21:02

Nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi. Dziękuję za podpowiedź. Faktycznie po zmianie domyślnej drukarki na inną i powrót do poprzedniej załatwiło problem. Przy wyborze drukuj zgłasza się ono drukowania. Serdeczne dzięki. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 470
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: SWDE

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 6 lipca 2020, 15:21

Dzień dobry.
podpinam się pod wątek.
Po ostatniej aktualizacji C-geo w module SWDE nie mam podglądu punktów dla działki.
Z tego samego pliku swde, Geo Organizer punkty wczytuje.
Have a nice day

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2483
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: SWDE

Post autor: grzes » poniedziałek, 6 lipca 2020, 15:28

Chodzi o wypis z cześci graficznej? Jeśli tak, to mam prośbę o ponowne pobranie i instalację updatu - wydaje mi się że to poprawialiśmy po kilku dniach
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 470
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: SWDE

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 6 lipca 2020, 16:12

Dokładnie o to chodziło. Teraz działa. Dzięki
Have a nice day

Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: SWDE

Post autor: Waldemar Borowiec » środa, 22 lipca 2020, 17:13

Dzień dobry. Na wypisie z części graficznej Nr operatów są niepełne (obcięte z przodu). Czy to wina wyeksportowanego pliku SWDE czy coś w c-geo?
W załączniku przesyłam otrzymany z ośrodka plik SWDE. Np. jest w kol. Kerg 687/2007 powinno być 593-687/2007.
Waldemar Borowiec
Poproszę o link do serwisu. nie mogę załączyć pliku :(

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2483
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: SWDE

Post autor: grzes » środa, 22 lipca 2020, 22:08

Waldemar Borowiec pisze:
środa, 22 lipca 2020, 17:13
Poproszę o link do serwisu. nie mogę załączyć pliku :(
Proszę podesłać na grzes małpa geo.pl
pozdrawiam
grzes

Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: SWDE

Post autor: Waldemar Borowiec » czwartek, 23 lipca 2020, 09:07

OK. już wysłałem

Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: SWDE

Post autor: Waldemar Borowiec » czwartek, 23 lipca 2020, 13:58

Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałem bo pliki swde można podglądać w notatniku. Tylko zastanawiam się dlaczego w plikach z ODGiK sygnatura z nr operatu jest niepełna, a jak eksportuję swde ze swojej bazy E-wumapy to numery operatów są pełne?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2483
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: SWDE

Post autor: grzes » czwartek, 23 lipca 2020, 14:59

Waldemar Borowiec pisze:
czwartek, 23 lipca 2020, 13:58
Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałem bo pliki swde można podglądać w notatniku. Tylko zastanawiam się dlaczego w plikach z ODGiK sygnatura z nr operatu jest niepełna, a jak eksportuję swde ze swojej bazy E-wumapy to numery operatów są pełne?
Trudno cokolwiek powiedzieć. Trzeba by spytać w ODGiK czy to taki urok ich eksportu do formatu SWD - zakładając oczywiście że w bazie są pełne numery. A może przy eksporcie danych w systemie ODGiK są jakieś opcje do włączenia? Ew. można spróbować przez GML-a, może tam będzie lepiej.
pozdrawiam
grzes

Waldemar Borowiec
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 3 marca 2020, 11:14

Re: SWDE

Post autor: Waldemar Borowiec » czwartek, 23 lipca 2020, 18:56

Też mi się tak wydaje że to sprawa ostawień w eksporcie. GML-a nie da rady bo baza nie jest jeszcze dostosowana do tego standartu.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

ODPOWIEDZ