przecięcie dwóch okręgów

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
geoplan1
__
__
Posty: 26
Rejestracja: piątek, 5 grudnia 2014, 12:23

przecięcie dwóch okręgów

Post autor: geoplan1 » piątek, 5 grudnia 2014, 16:09

cz program mógłby wyliczać punkty przecięcia dwóch okręgów?

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2719
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: przecięcie dwóch okręgów

Post autor: FaFaL » piątek, 5 grudnia 2014, 17:15

Już teraz program to liczy - przecież jest to to samo co wcięcie liniowe.
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6203
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: przecięcie dwóch okręgów

Post autor: Jurek B. » piątek, 5 grudnia 2014, 17:27

Także w module Przecięcia - zakładka Przecięcie dwóch okręgów.
Pozdrawiam Jurek B.

geoplan1
__
__
Posty: 26
Rejestracja: piątek, 5 grudnia 2014, 12:23

Re: przecięcie dwóch okręgów

Post autor: geoplan1 » sobota, 6 grudnia 2014, 00:00

chodzi mi o to by klikając kolejno na dwa okręgi wyliczyć punkty przecięcia

energeo
VIP
VIP
Posty: 962
Rejestracja: sobota, 19 marca 2005, 01:14

Re: przecięcie dwóch okręgów

Post autor: energeo » sobota, 6 grudnia 2014, 10:08

geoplan1 pisze:chodzi mi o to by klikając kolejno na dwa okręgi wyliczyć punkty przecięcia
Czyli chodzi o obliczenia na mapie, przyznam że taka funkcja byłaby użyteczna
Np. mogłaby wstawiać odcinek na @ a jeśli byłby krótszy od ustawianej w okienku długości od razu dodatkowo ( lub wyłącznie ) punkt środka, wielofunkcyjność.
pozdrawiam
wini

geoplan1
__
__
Posty: 26
Rejestracja: piątek, 5 grudnia 2014, 12:23

Re: przecięcie dwóch okręgów

Post autor: geoplan1 » sobota, 6 grudnia 2014, 13:07

właśnie
trafnie to ująłeś

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6203
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: przecięcie dwóch okręgów

Post autor: Jurek B. » sobota, 6 grudnia 2014, 18:58

Ok, dodam do listy życzeń.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ