SWDE - zaznacz, kopiuj

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Awatar użytkownika
Maciej_o2
_____
_____
Posty: 340
Rejestracja: środa, 11 marca 2009, 12:56

SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: Maciej_o2 »

Ave
Czy jest jakaś opcja, żeby zaznaczyć w oknie podglądu np. właściciela i skopiować do schowka?
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7569
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: Jurek B. »

Witam, na Wiki jest o tym artykuł, a w zasadzie o umieszczaniu danych ze schowka na mapie, czyli coś więcej. Dlatego proszę zatrzymać się na pkt 5 - to wystarczy w zakresie Pana pytania.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Maciej_o2
_____
_____
Posty: 340
Rejestracja: środa, 11 marca 2009, 12:56

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: Maciej_o2 »

Tak, to wiem, ale mi chodziło jak z plikiem pdf.
Zaznaczam i ctrl+c.
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7569
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: Jurek B. »

No niestety ten podgląd nie jest podglądem PDF, ale wygenerowanego obrazu na podstawie danych w bazie, więc nie da się tam nic więcej dodać. Dlatego o tych schematach kopiowania napisałem.
Pozdrawiam Jurek B.
Aoschin
____
____
Posty: 233
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: Aoschin »

Ostatnio zrobiłem sobie takie coś jak w załączniku (podmienić w C-GEO\bin\bin {tylko zróbcie kopię zapasową oryginału jak chcecie wrócić do swojego :D }). Może szczyt estetyki to to nie jest, ale mi ułatwia pracę.
dz_wypis.zip
(4.77 KiB) Pobrany 33 razy
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2740
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: grzes »

Sprytne!!

Można też tak:
kopiuj.png
kopiuj.png (35.72 KiB) Przejrzano 1165 razy
Czyli:
- tworzymy szablon (1)
- wybieramy ktory szablon ma być uzywany (2)
- klikamy (3) i mamy w schowku to co zawiera szablon z wypelnionymi wlasciwymi danymi (nr dzialki/wlasciciele)
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 338
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: arttiq »

Witam,
a można prosić o wykreślenie z nazwy właściciela - PESELU i dowodu osobistego.
pozdrawiam
arttiq
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7569
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: Jurek B. »

arttiq pisze: wtorek, 18 stycznia 2022, 09:58 Witam,
a można prosić o wykreślenie z nazwy właściciela - PESELU i dowodu osobistego.
Jeśli to dotyczy wypisu z rejestru gruntów (informacji o działce) to w menu Opcje- Drukowanie danych jest możliwość wyłączenia wyświetlania PESEL i dowodu osobistego:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (47.16 KiB) Przejrzano 1104 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 338
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: arttiq »

wyświetlać się może :)
bardziej mi chodzi o pominięcie tych danych w formularzu ( w zmiennych - np. <<właściciele po przecinku>> ).
pozdrawiam
arttiq
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7569
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: Jurek B. »

Dobrze by było podać która to konkretnie zmienna - nie widzę takiej na liście, a te które są, nie dają w wyniku tych danych - może nie wyłączył ich Pan w opcjach o których wcześniej pisalem?
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2740
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: SWDE - zaznacz, kopiuj

Post autor: grzes »

arttiq pisze: wtorek, 18 stycznia 2022, 10:11 wyświetlać się może :)
bardziej mi chodzi o pominięcie tych danych w formularzu ( w zmiennych - np. <<właściciele po przecinku>> ).
To jest opcja globalna - albo pesele sa wszędzie albo nigdzie - tak to na razie działa.
pozdrawiam
grzes
ODPOWIEDZ