Dzień dobry, proszę o pomoc jak to zrobić. Załączony obrazek, potrzebuję przesunąć czerwoną linię linii napowietrznej na środek linii symbolu multipunkt (między dwoma słupami). Ponieważ jeden ze słupów zmienił swoje położenie, drugi został w tym samym miejscu, linia między nimi się przesunęła, ale linia napowietrzna nie poszła za ich śladem. Nie działa w tej sytuacji przyciąganie do lini, ani do środka linii. Wiem że mogę sobie wyliczyć ortogonalnie środeczek, ale czy jest jakaś szybsza opcja na zasadzie przeciągnij/upuść ?
Dziękuję
przesunięcie lini na multipunkt
przesunięcie lini na multipunkt
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2025-01-23 083304.png (68.64 KiB) Przejrzano 156 razy
Re: przesunięcie lini na multipunkt
Dzień dobry,drelson pisze: ↑23 sty 2025, 08:37 Dzień dobry, proszę o pomoc jak to zrobić. Załączony obrazek, potrzebuję przesunąć czerwoną linię linii napowietrznej na środek linii symbolu multipunkt (między dwoma słupami). Ponieważ jeden ze słupów zmienił swoje położenie, drugi został w tym samym miejscu, linia między nimi się przesunęła, ale linia napowietrzna nie poszła za ich śladem. Nie działa w tej sytuacji przyciąganie do lini, ani do środka linii. Wiem że mogę sobie wyliczyć ortogonalnie środeczek, ale czy jest jakaś szybsza opcja na zasadzie przeciągnij/upuść ?
Dziękuję
jeśli potrzebujemy zaczepić przewód elek. do słupa (o geometrii multipunktowej) należy w pierwszym kroku wyznaczyć środek takiego słupa. Pisze Pan, że taki oblicza Pan ortogonalne - i dobrze, ale jest na to prostszy i szybszy sposób - jak na poniższym filmiku
pozdrawiam
Damian M.
Damian M.
Re: przesunięcie lini na multipunkt
o właśnie, ile człowiek jeszcze nie wie co w tym c geo siedzi
dziękuję !