formularze drukowanie
formularze drukowanie
Witam, kiedyś już o tym pisałem w oddzielnym wątku albo podpiąłem się pod jakiś, w każdym bądź razie nie mogę tego znaleźć. Czy uda się zrobić tak żeby podczas drukowania z formularzy działały te same czynności co podczas drukowania z mapy ? Chodzi mi o przesuwanie kartki myszką, scrollowanie czy przesuwanie środkowym przyciskiem itd. Jak się drukuje z mapy to te czynności znacznie przyśpieszają ustawienie wydruku, a przy formularzach dalej trzeba klikać tymi strzałeczkami w rogach okna. Dziekuje
Re: formularze drukowanie
Dobra propozycja, od siebie dodam kolejną prośbę dla zapominalskich - czy przy zamykaniu okna formularzy może wyświetlać się przypomnienie o możliwości zapisu bieżącego formularza do katalogu projektu?
O tak, to też się przyda. Bardzo.
Ale ulga ! Dzięki !
To ja jeszcze pomarudzę
1. Można by jeszcze dodać opcje do funkcji obrotu, zamiast musu wpisywania z klawiatury to obok strzałeczki (tak jak drukowanie z mapy).
2. Dla tych którzy pamiętali aby zapisać formularz do projektu, nie dawać przypomnienia żeby zapisać.
Teraz jest tak, że jeśli pamiętałem aby zapisać, zapisałem, a przy wyjściu i tak się pojawia okienko czy chce zapisać, a można by zrobić tak że jeśli już ręcznie zapisałem to niech tego okna nie będzie.
Pierdoły , ale..
1. Można by jeszcze dodać opcje do funkcji obrotu, zamiast musu wpisywania z klawiatury to obok strzałeczki (tak jak drukowanie z mapy).
2. Dla tych którzy pamiętali aby zapisać formularz do projektu, nie dawać przypomnienia żeby zapisać.
Teraz jest tak, że jeśli pamiętałem aby zapisać, zapisałem, a przy wyjściu i tak się pojawia okienko czy chce zapisać, a można by zrobić tak że jeśli już ręcznie zapisałem to niech tego okna nie będzie.
Pierdoły , ale..
I jeszcze trzecia pierdoła:
3. Tak jak jest to w okienku druku z mapy, kiedy zmieni się skalę ze standardowej na inną - aby przeskakiwały opcje "Rozmiar", "Symbole", "Napisy" z "rzeczywisty" na "w skali" - automatycznie.
Dziękuję.
3. Tak jak jest to w okienku druku z mapy, kiedy zmieni się skalę ze standardowej na inną - aby przeskakiwały opcje "Rozmiar", "Symbole", "Napisy" z "rzeczywisty" na "w skali" - automatycznie.
Dziękuję.