formularze drukowanie

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
drelson
____
____

formularze drukowanie

Post autor: drelson »

Witam, kiedyś już o tym pisałem w oddzielnym wątku albo podpiąłem się pod jakiś, w każdym bądź razie nie mogę tego znaleźć. Czy uda się zrobić tak żeby podczas drukowania z formularzy działały te same czynności co podczas drukowania z mapy ? Chodzi mi o przesuwanie kartki myszką, scrollowanie czy przesuwanie środkowym przyciskiem itd. Jak się drukuje z mapy to te czynności znacznie przyśpieszają ustawienie wydruku, a przy formularzach dalej trzeba klikać tymi strzałeczkami w rogach okna. Dziekuje
drelson
____
____

Re: formularze drukowanie

podbijam :)
kindjj97
__
__

Post autor: kindjj97 »

Dobra propozycja, od siebie dodam kolejną prośbę dla zapominalskich - czy przy zamykaniu okna formularzy może wyświetlać się przypomnienie o możliwości zapisu bieżącego formularza do katalogu projektu?
drelson
____
____

O tak, to też się przyda. Bardzo.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Witam,
ok, w wersji testowej dodaliśmy te funkcje.
Pozdrawiam Jurek B.
drelson
____
____

Ale ulga ! Dzięki !
drelson
____
____

To ja jeszcze pomarudzę :)

1. Można by jeszcze dodać opcje do funkcji obrotu, zamiast musu wpisywania z klawiatury to obok strzałeczki (tak jak drukowanie z mapy).

2. Dla tych którzy pamiętali aby zapisać formularz do projektu, nie dawać przypomnienia żeby zapisać.
Teraz jest tak, że jeśli pamiętałem aby zapisać, zapisałem, a przy wyjściu i tak się pojawia okienko czy chce zapisać, a można by zrobić tak że jeśli już ręcznie zapisałem to niech tego okna nie będzie.

Pierdoły , ale..
drelson
____
____

I jeszcze trzecia pierdoła:

3. Tak jak jest to w okienku druku z mapy, kiedy zmieni się skalę ze standardowej na inną - aby przeskakiwały opcje "Rozmiar", "Symbole", "Napisy" z "rzeczywisty" na "w skali" - automatycznie.

Dziękuję.
ODPOWIEDZ